Aavikkosoturit

Osa VIII

Kirje

Akhed, Alasine Villi ja Muukalaiset olivat viettäneet iltapäivän kallion kupeella sijaitsevan suuaukon suojissa hiekkamyrskyn puhallettua etelästä päin. Tunnit kuluivat hitaasti. Sattumalta kallion vasenta puolta kipusi ylös outo hahmo. Hän lähestyi ryhmää, muttei näyttänyt vaaralliselta.
Beshik   vaeltaja

“Anteeksi, en tiennyt, että täällä olisi muitakin. Saanko tulla tuulen suojaan kanssanne?” Hän kysyi.

“Tule vain.” Akhed vastasi.

Tunnit kuluivat ja vaeltaja jutteli niitä näitä ryhmän kanssa. Hän kertoi olevansa eteläisestä kylästä ja vaeltelevansa muuten vain. Matthew ja Bern kertoivat miehelle tarinan Kidutetun Miehen Aarteesta. Suunnitelmana oli, että vaeltaja menisi miesten kanssa kohti kylää ja Alasine sekä Akhed palaisivat takaisin Trabzoniin kertomaan tapahtuneesta “varkaudesta”. Hiekkamyrksy laantui.

Yllättäen kielekettä nousi toinenkin, paljon suurempi hahmo. Kivet ropisivat kielekkeeltä alas kun ryhmän edessä seisoi miekkaa kantava Kilpilisko! Toisella silmällään sillä oli musta silmälappu.

“Deresmat vannoi kostoa ja hän myös saa sen! Tsszzzhhh” Se sihisi ilkeänkuuloisesti osoittaen miekallaan vaeltajaa. Akhed kuitenkin onnistui reagoimaan salamannopein refleksein ja ampumaan olentoa jousellaan. Lisko sihisi Akhedille välittämättä hänestä, lähestyi vaeltajaa ja sivalsi tätä miekallaan. Verta roiskui kallion seinille. Akhedin pistäessä lyhyellä miekallaan takaapäin, Alasinen kirotessa olennon ja Matthewin sekä Bernin häiritessä liskoa voitto oli varmistettu…mutta vaeltaja sai melkein surmansa. Akhed antoi kuoloniskun liskolle hän katkaisi sen pään kuin myös nylki sen onnistuen siinä täydellisesti.

Haavoittunut mies oli pakko saada hoitoon. Joten he kaikki ottivat tavaransa ja palasivat yhdessätuumin Trabzoniin.

Kylässä ryhmä kertoi Zerquathista Rhyaniddille. Hän oli kovin tuohtunut tapahtuneesta, mutta osasi pelätä tätä, olihan se vain ajan kysymys. Muukalaiset jäivät vaeltajan kanssa kun Rhyanidd kertoi Alasinelle ja Akhedille etsimään johtolankoja Zerquathin teltasta. He suostuivat, mutta Alasine kertoi sitten Akhedille, että hän jäisi ulkopuolelle; hän ei ymmärtäisi noituudesta kuitenkaan mitään.

Alasine meni telttaan sisälle ja löysi sotkuisen tilan; pulloja, tarvikkeita, papereita sikin sokin. Hän keräsi papereita ja huomasi niiden olevan epätavallisia reseptejä; muun muassa myrkkyjä ja eläimellisiä voimia kattavia kirjoituksia. Hän järjesti papereita kun Akhed kurkkasi nopeasti sisään, hän kuitenkin poistui yhtä nopeasti kuin oli mennytkin.

Lähtiessä pois Alasine huomasi vähäpätöiseltä näyttävän yksityiskohdan alkemistin hyllyssä. Hän katsoi tarkemmin ja huomasi loven hyllyn takaosassa. Hän kurkotti ja löysi sieltä sinetöidyn, mutta jo avatun kirjeen . Hän luki sen ja hämmästyi suuresti. Kamuran Toprak?

Alasine kiiruhti ulos teltasta ja ojensi kirjeen Rhyaniddille.

“Kamuran on petturi!” Alasine kähisi vihaisesti. Akhed alkoi kiivaasti puolustamaan Kamurania. Lopulta hänkin luki kirjeen kuin myös Rhyanidd.

“Älkää tehkö hätäisiä johtopäätöksiä. Kirje on 10 vuotta vanha. Menkää pikaisesti Rahbaniin ja tarkistakaa totuuden laita. Alasine, jos väite pitää paikkansa, tiedät kyllä mitä tehdä.” Rhyanidd kertoi heille.

Muukalaiset jäivät Trabzoniin ja Alasine ja Akhed lähtivät kohti Rahbania. Kun he näkivät kylän, Akhed lähti yhtäkkiä juoksemaan kuin kilpajuoksussa konsanaan. Alasine havahtui tähän ja lumosi Akhedin käskien hänet pudottautumaan maahan. Tämä auttoi vain hetkeksi, joten Alasine joutui käyttämään _uni_taikaansa nukuttaakseen Akhedin ja näin ollen saavuttaakseen Kamuranin ensimmäisenä.

Alasine vaati selitystä Kamuranilta valmistaen samalla hämmennysloitsun kaiken varalle. Kamuran ymmärsi Alasinen epäilyksen ja kaivoi omista tavaroistaan samanlaisen kirjeen, kun mitä Zerquathilta oli löytynyt. Ainoastaan päiväys oli kahdeksan vuotta vanhempi. Akhed heräsi maagisesta unestaan ja juoksi kiireen vilkkaa Kamuranin telttaan.

Siellä Kamuran kertoi tarinansa siitä, kuinka 18 vuotta sitten hän halusi tukea Tamwaria, sillä uskoi hänen liittävän Kidutetun Maan kansat yhteen. Kuitenkin Akhedin kohtalo sai hänet lopulta muuttamaan täysin tahtonsa auttaa sortajaa ja kansojen murhaajaa…Tamwaria.

Kävi selväksi, että Tamwarin voittaakseen tarvitsisivat kansat vankan johtajan tai edes kunnon varusteita. Akhed selitti, että löytämällä Kidutetun Miehen Aarteen voisivat he palkata miehiä taistelemaan heidän puolellaan.

- -

Ryhmä palasi Trabzoniin. He saivat selville, että vaeltaja oli nimeltään Beshik ja tämä Deresmat, jonka kilpilisko mainitsi, oli pikkuinen “sotalordi”, kuinka Beshik sen muotoili. Jotenkin Deresmat oli saanut vahvan liittolaisen puolelleen. Beshik voi jo paremmin. Ryhmä päätti lähteä Aarteen perään, sillä se mahdollistaisi taistelun Tamwaria vastaan.

Alasine, Akhed, Muukalaiset ja Beshik lähtivät itään, kohti Aarteen oletettua sijaintia…

Comments

Celestino

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.