Kidutettu Maa

Karu autiomaa

Description:

Kidutettu Maa sijaitsee kaukana Faerûnin pohjoisosassa, kahden vieläkin suuremman jäätikön välissä. Pinta-alaa autiomaalla on 46 000 km². Asukkaita siellä on laskutavasta riippuen joitakin tuhansia. Kidutetun Maan lävitse virtaa Pelauvir joki, joka tunnetaan sen hedelmällisistä lietteistään. Myös tämän joen molemmin puolin laajimmat asutukset ovatkin sijoittuneet.

Maa koostuu lähinnä paimentolaisista sekä vaeltelevista matkalaisista, joiden määrä tosin on radikaalisesti vähentynyt viime aikoina. Syyksi uskotaan alueella vallitsevaan hallintatapaan, joka on karkoittanut ne loputkin harvat kauppiaat.

Kidutetun Maan resursseihin kuuluu Vipeltäjien sekä muiden hirmuliskojen nahat, joita alueelta saa runsaasti. Villa ja korut ovat myös arvossaan. Havaintoja raakatimanteistakin on saatu alueen pohjoisosista.

Kidutettu Maa on pahamaineisen kuuluisa siellä vaeltelevista varkaista sekä hirmuliskoista. Vaikka vipeltäjät eivät varsinaisesti ole uhaksi kansoille, Kilpiliskot sekä Saalistajat ovat aiheuttaneet massiivisia tuhoja aika ajoin.

Kidutettu Maa tunnetaan myös sen kansoista, jotka ovat omaksuneet vahvat shamanistiset piirteet. Kylät, joita ei niiden vanhimmat johtaisi ovat harvassa ja erinäiset rituaalit kuuluvat kaikkien perinteisiin. Voisi jopa sanoa, että oraakkelit ja noidat ovat pelätyimpiä Kidutetussa Maassa.

Bio:

Kidutettu Maa

Aavikkosoturit Celestino