Aavikkosoturit

Osa V

Kaivon salat

Aamu oli raskas kyläläsille.

Niqueri haudattiin rituaalimenoin Kamuranin lausuttua jäähyväissanat. Kamuran pyysi sitten Aethosin telttaansa. Siellä hän kertoi, että Açelya tarvitsisi lepoa sekä kaksi tulikuoriaisen anturaa, joita Kamuran käyttäisi murtuman parantamiseen. Aethos kertoi kuinka jälleen Kolmen Kallion luona hän koki keitaan kirouksen; loitsiessaan hän alkoi voimaan aina pahoin, ja tämä saattoi kestää minuuttejakin.

Oli selvää, että kirouksesta pitäisi päästä eroon. Kamuran kertoi Aethosille laittavansa tämän asian tärkeimmäksi prioriteetikseen, mutta ilmaisi samalla huolenaiheen, joka koski koko kyläyhteisöä. Hän vei Aethosin kylän kaivolle. Vesi ei ollut puhdasta vaan keltaisen liman saastuttamaa. Kamuran mainitsi, että oli lähettänyt aamunkoitteessa neljä kyläläistä lähimpään seuraavaan kylään suuntaan itä hakemaan puhdasta vettä, mutta tarvitsisi Aethosin apua selvittääkseen kaivon saastumisen.

Toisaalla, Trabzonin kylässä Rahbani – kylästä tulleet matkalaiset saapuivat. He kertoivat pyyntönsä puhtaasta vedestä sekä ilmaisivat kylän shamaanille huolenaiheensa. Keskustelun lomassa kylän shamaani kutsui Alasine Villin, kiroukset intresseeikseen ottaneen noidan puhutteluunsa. Shamaani kertoi, että Kamuran oli henkilökohtaisesti pyytänyt apua kirouksen selvittämiseen. Alasine suostui pyyntöön ja lähti neljän mukaan takaisin Rahbanin kylään.

Kylälle saapuessaan Aethos kumppaneineen olivat saaneet selville, että kaivoa saastuttamassa oli erittäin isokokoinen tuhatjalkainen. Kamuran kutsui Aethosin, Marzin, Akhedin (toisen metsästäjän sekä nohevan taistelijan) kuin myös ulkopuolisen avun, Alasinen, telttaansa keskustelemaan yksityiskohdista.

Ryhmän tehtävänä olisi puhdistaa vesialue kuin myös löytää syy saastumiseen.

He laskeutuivat köysien varassa kaivon pohjalle.

Heti pohjavesialueen lähistöltä he siirsivät tuhatjalkaisen sivuun kuin myös huomasivat asetelineitä maalla. Aethos myös huomasi, että yhden poistovesialueen päässä oli jotakin omituista, ja Marz köyden varassa ui toiselle puolelle tarkistamaan asian. Siellä oli kuollut Aavikkosoturi aseenaan pelkkä keihäs. Tämä aiheutti suurta hämmennystä ryhmässä; miksi ja miten? He sitoivat sen köysien varaan kyläläisten nostettavaksi. Aethos myös kaatoi Kamuranin luoman pyhän veden vesistöön, joka alkoi vaahtoamaan voimakkaasti.

Ryhmä jatkoi etelän suuntaan, kun Alasine sai tuta kirouksen; hänen loihtimat keijukaisvalot välkkyivät oudonvärisinä – ja muotoisina.

Muutaman tunnin matkan aikana he kohtasivat suurikokoisia rottia, jotka he surmasivat. Sitten, eräässä kohtaa seinämää nousi tasanne, jota pitkin pystyi kiipeämään ja jonka juurella makasi monta kuollutta rottaa. He kiipesivät vaivattomasti ylös ja näky oli hämmentävä; kuin hylätty vartiopaikka. Alasinen kysellessä muut kuitenkin kertoivat, että he eivät tienneet tällaisista muiden asuttamista paikoista.

He kuitenkin löysivät paksuhkon kirjan. Vaikka useimmat sivut olivat muuttuneet lukukelvottomiksi, pystyivät he tulkitsemaan, että kyseessä oli noin 80 vuotta vanha päiväkirja. Siinä mainittiin myös Hiipijöistä kuin Pahasta Hengestä eteläisellä risteyksellä.

Matka jatkui ja risteys tuli vastaan. Länteen päin oli lähes mahdotonta mennä (terävät veden kuluttamat kivet), mutta oikealle tunnelit näyttivät jatkuvan. He tuumailivat, että kenties sieltä löytyisi vastaus moniin kysymyksiin.

Hieman myöhemmin he kohtasivat oudon näyn; suuren kammion, jota valaisi katossa violettina hehkuva sammal. Maasto oli hyvin vaikeakulkuista. He etenivät hyvin varovasti, kun yllättäen kivien takaa hyökkäsi hirvittävä otus.
Paha henki

Taistelun tuoksinnassa Aethos jähmettyi paikalleen sen puraisusta, mutta taistelusta selvittiin ilman tappioita! Marz tosin haavoittui pahasti. Outo ilmestys päätettiin ottaa mukaan kylälle Kamuranin analysoitavaksi.

Kaikki palasivat takaisin samaa reittiä toivoen, että kaivo olisi jälleen puhdas.

Vähän he tiesivät…

Ryhmän saavuttua kaivosta Kamuran Toprak oli nopeasti viittonut kyläläiset apuunsa; Kaivosta nostettu Nadiel sekä Paha Henki vietiin kauemmaksi kylästä ja haudattiin Kamuranin lausuttua pyhiä sanoja. Samalla hän otti Aavikkosoturin kaulassa roikkuneen amuletin huostaansa.

Oli selvinnyt, että kaivossa lymyillyt Paha Henki olisi surmannut suuren tuhatjalkaisen. Myös päiväkirja, jonka he löysivät annettiin Kamuranille. Hän oli kuitenkin hyvin varuillaan, sillä Aethosia purrut Paha Henki oli Kamuranin tietojen mukaan hyvin vaarallinen; purema aiheuttaisi taudin, jolle ei vielä ole keksitty parannuskeinoa…

Comments

Aikamoinen Cliffhangeri…

Osa V
Celestino

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.